چرا دیسکو بهترین نرم افزار فرآیندکاوی در ایران است ؟

در سال‌های اخیر توسعه نرم افزار‌های فرآیندکاوی مانند دیسکو افزایش چشمگیری داشته تا جایی که بزرگان صنایع فناوری اطلاعات نظیر مایکروسافت ، IBM SAP و  Software AG نیز به این حوزه ورود پیدا کرده‌اند.

به طور کلی تا به حال حدود 50 ابزار برای فرآیندکاوی توسعه یافته است که 42 تا از آن‌ها به لحاظ علمی و فنی مورد تایید قرار گرفته است (برای اطلاعات بیشتر به کتاب Handbook of Processmining) مراجعه نمایید.

تعداد بالای این ابزار‌ها، قابلیت‌ها و رابط کاربری متفاوت ونیز هزینه‌های گوناگون آن‌ها مواردی است که معمولا باعث می‌شود سازمان‌ها ، کارشناسان و  مشاوران مدیریت فرآیند در انتخاب ابزار فرآیند‌کاوی مناسب دچار مشکل شوند.

مقالات پژوهشی بسیاری در مورد مقایسه این ابزار‌ها تا به حال نگارش شده است.

برای مثال وبسایت گارتنر لیستی از قابلیت‌های نرم‌افزار‌های فرآیندکاوی مختلف را تهیه و طی گزارشی به بررسی نقاط قوت و ضعف آن‌ها پرداخته است.

با این حال در کشور ما فاکتور‌های دسترسی ، قابلیت اطمینان یا پایداری را نیز بایستی به عوامل مقایسه ابزار‌های فرآیند‌کاوی افزود.

از این رو تصمیم گرفتیم تا با مقایسه این ابزار‌ها با معیار‌های فوق الذکر به یک جمع‌بندی در انتخاب ابزار فرآیند‌کاوی برسیم

قابلیت‌های فنی :

از منظر قابلت‌های فنی نرم‌افزار دیسکو یکی از بهترین ابزار‌های موجود و در بین لیست ابزار‌های تایید شده توسط تیم آقای ویل ون در الس قرار دارد قابلیت‌های فرآیند‌کاوی شامل کشف فرآیند، بررسی انطباق و بهبود فرآیند است که نرم افزار دیسکو از دقیق‌ترین الگوریتم‌ها به این منظور استفاده می‌نماید.

اگرچه نرم افزار Celonis از این منظر، اخیرا قابلیت‌های بسیار جذابی ارائه داده است که توصیف فرآیند مبتنی بر داشبورد‌ها و یا فرآیند‌کاوی شی محور از جمله آن‌ها است.

 

 

  • WEB-Based VS STAND alone

عمده نرم‌افزار‌های موجود فرآیند‌کاوی در دنیا به صورت تحت وب توسعه یافته اند.

اگرچه نرم‌افزار‌های تحت وب از نظر دسترسی در هرجاو سرعت دسترسی می‌تواند دارای مزایایی باشد اما به هر صورت به کیفیت اتصال به اینترنت و مسائل وب وابسته است.

برای مثال در صورت وجود مشکل در یک برهه زمانی در خدمات اینترنتی در کشور استفاده از این نرم‌افزار‌ها مقدور نخواهد بود.

از طرف دیگر اگر سازمانی ملاحظات مشخصی در متصل نبودن سرور‌ها به اینترنت داشته باشد و امکان انتقال داده‌های گزارش رویداد وجود نداشته باشد ابزار‌های تحت وب نمی‌تواند گزینه مناسبی باشد.

برای مثال بسیاری از کاربران که از ابزار Celonis به صورت دمو برای فرآیند‌کاوی استفاده می‌کرده‌اند به دلیل مشکلات اخیر در شبکه‌ اینترنت توانایی بارگذاری و استفاده از تحلیل‌های این ابزار را از دست داده‌اند.

  • دسترسی و تحریم

اگرچه ابزار‌های فرآیندکاوی به تعداد بالا توسعه یافته‌اند اما هیچ کدام (غیر از Disco) دارای نمایندگی رسمی در کشورما نیستند.

به دلیل مشکلاتی از جمله تحریم‌ دسترسی به چنین نرم افزار‌هایی در برهه فعلی غیرممکن خواهد بود.

استفاده از نسخه‌های رایگان با کاربری محدود معمولا توسط دانشجویان و مشاوران صورت می‌پذیرد.

با این وجود شرکت Fluxicon برای اولین بار به صورت رسمی نرم‌افزار Disco را ارائه می‌کند که از این حیث مشکلات محدودیت و تحریم را نخواهد داشت.

و سازمان‌ها می‌توانند بدون مشکل از قابلیت‌های فرآیند‌کاوی این ابزار استفاده نمایند.

 

  • پایداری و ثبات :

یکی از دغدغه‌های سازمان‌های بزرگ پایداری و ثبات در تحلیل‌های ارائه شده بر مبنای داده‌ها است.

از آنجا که این تحلیل‌ها به صورت دوره‌ای منجر به ایجاد تصمیمات در سازمان می‌گردد پایداری و قابلیت اطمینان در داده‌ها و به صورت متعاقب تحلیل‌های ایجاد شده ضرروری به نظر می‌رسد.

به دلیل اختلال‌ها و مشکلاتی از قبیل تحریم و تصمیم‌های دوره‌ای بسیاری از شرکت‌های نرم‌افزاری در محدود کردن حساب‌های کاربری متعلق به کشور ما، سازمان‌ها نمی‌توانند به نسخه‌های با دسترسی محدود و به صورت رایگان اعتماد کنند.

به همین دلیل و با توجه به عدم وجود نمایندگی رسمی ابزار‌های فرآیند‌کاوی در کشور ما استفاده از ابزار Disco تنها راه حل منطقی به نظر می‌رسد.

  • رابط کاربری

از آنجا که فناوری فرآیند‌کاوی یک حوزه نسبتا جدید تلقی می‌شود بنابراین طبیعی است که بسیاری از افراد شاغل حتی در حوزه‌‌های فرآیندی در سازمان‌ها با آن آشنایی نداشته باشند.

از این منظر استفاده از ابزار‌هایی با رابط کاربری جذاب و در عین حال ساده می‌تواند روند آموزش فرآیند‌کاوی را در سازمان تسریع نموده و میل به استفاده از فرآیند‌کاوی در سازمان را افزایش داده همچنین منجر به بهره‌گیری همه‌گیر از این ابزار‌ها می‌شود.

ابزار دیسکو به گزارش گارتنر محبوب ترین ابزار فرآیند‌کاوی در دنیا از این حیث است.

تجربه‌ کاربری مناسب و در عین حال ساده می‌تواند این نرم‌افزار را از دیگر ابزار‌های موجود در بازار متمایز نماید.

 

نتیجه‌گیری :

ابزار‌های فرآیند‌کاوی بسیاری در دنیا توسعه یافته است که 42 تا از آن‌ها مورد تایید تیم علمی آقای ویل وندر الس (پدرخوانده فرآیند‌کاوی) قرار گرفته است.

اگرچه نرم‌افزارهایی نظیر Celonis ، minit ، Disco و .. به دلیل برندینگ بسیار قدرتمند و قابلیت‌های بسیار جذاب فرآیند‌کاوی مورد توجه بسیاری قرار گرفته است اما به دلیل فاکتور‌هایی نظیر دسترسی، قابلیت اطمینان، ثبات و پایداری عملا تنها گزینه قابل استفاده و معتبر توسط سازمان‌ها در کشور ما ابزار Disco خواهد بود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ابزار دیسکو می‌توانید به آموزش نحوه نصب آن در لینک زیر مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *